06-07-2017
De billeder i tager i gruppen tjener mange formål og kan bruges aktivt i gruppens kommunikation.

Gruppens gode billeder

Gode billeder er vigtige for gruppen. Det er dejligt at kunne vise, hvor fantastisk en spejdergruppe i har både for eksisterende- og potentielle medlemmer. 

Tag gode billeder: de skal bruges udadtil til at gøre reklame for jeres gruppe og give et indblik i spejderlivet hos jer. I skal bruge billeder på hjemmeside, facebook og til flyers, pressemeddelelser og meget andet. 

Tag mange billeder: det er skønt for spejderne i gruppen, at kigge tilbage på en lejr eller en begivenhed, det giver lyst til endnu flere spejderaktiviteter. Hav dem et sted hvor alle jeres medlemmer kan tilgå dem, på jeres interne facebookside eller måske også i et album i hytten. 

Glade børn er god reklame 

Gode billeder af glade børn og unge fra jeres gruppe giver andre lyst til at være med i fællesskabet. 

De fleste har kamera på deres telefon og der er derfor altid et kamera i lommen på en leder eller forælder, det er bare med at udnytte det. Kunne i tænke jer endnu bedre billeder af jeres spejdere? Så kan det være en idé at investere i et lidt bedre kamera til formålet. 

Udpeg en fotograf 

Nok er kameraet altid tilgengængeligt, men det betyder ikke at man husker at få taget billeder. Derfor kan i på forhånd udpege en fotograf der skal tage lidt billeder til jeres møde, aktivitet eller lejr. Fotografen bliver spurgt i god tid inden og har også ansvaret for at få lagt billederne op, der hvor i gemmer jeres billeder.

Gem billederne

Det er en god ide at samle billederne ét sted, så kan i nemt finde dem når i har brug for et eller to. Husk at tage backup. 

Avisen 

Når i sender pressemeddelelse til den lokalavisen om en begivenhed hos jer, så er det oplagt at sende billeder med. Vælg et par stykker ud, hvor man tydeligt kan se hvad der foregår, og husk at medsende lidt billedtekst, så journalisten ikke skal gætte sig til hvad spejderne laver.

Fototilladelser

Det er vigtigt at indhente fototilladelser fra alle medlemmer i gruppen, sådan ved i hvem der må være på de billeder i ligger på Facebook, hjemmesiden eller sender til avisen.