Foto: Johny Kristensen
17-10-2016
Har din gruppe både en Facebook-side og behov for flere ledere? Her kommer en guide til at bruge Facebook til at gøre gruppen synlig og tiltrække nye voksne kræfter til det gode spejderarbejde.

Nye ledere via Facebook - en trin-for-trin-guide

 

Trin 1: Sørg for, at gruppen er synlig

For at være synlig, er det vigtigt, at gruppen har en ekstern Facebook-side. Jo bedre I er til at fortælle om, hvorfor I laver spejderaktiviterer på siden generelt, desto mere attraktive bliver I for folk, som ikke er en del af spejderarbejdet i forvejen. 
Du kan læse lidt om, hvordan en ekstern Facebookside bør være sat sammen her.

 

Trin 2: Gør ledergruppen klar til at tage godt imod nye

Overvej, om I er klar til at tage godt imod nye voksne i gruppen. Det skal være nemt at komme godt i gang, og de nye skal føle sig velkomne fra dag et. 
Det kan du læse mere om her.  

 

Trin 3: Opret opgaverne op frivilligjob.dk

Hvis det er meget specifikke opgaver (bæverleder, assistent, vicevært eller andet), I savner frivillige til, kan det være en god ide at oprette dem på www.frivilligjob.dk, så de er nemme at søge frem. Så kan I også linke direkte til dem fra jeres Facebookopslag. 

Her er et eksempel på en gruppe, som har held med at tiltrække frivillige gennem portalen. 
Bed meget gerne en ikke-spejder læse jeres opslag igennem for at sikre, at det ikke bliver for indforstået eller lyder for svært. 

 

Trin 4: Opslag og billeder til gruppens side på Facebook 

Brug Facebook aktivt til at gøre opmærksom på gruppens gode arbejde og mulighederne for at hjælpe til. Her er en række opslag, som I kan bruge direkte på gruppens Facebookside eller tilpasse, så de passer bedre til jeres behov. 

Opslagene har bevidst fokus på nærområdet, fordi en række undersøgelser peger på, at det er det lokale engagement, der er motiverende for de mennesker, der kan finde på at melde sig til frivilligt arbejde via Facebook. 

Der skal et billede med som blikfang på hvert opslag (eller endnu bedre en video, hvis I har tid og lyst til at lave korte interviews med jeres spejdere om, hvorfor det er fedt at være spejdere). 
Brug meget gerne jeres egne billeder fra gruppen. Hvis I ikke lige har nogen gode liggende, kan I frit bruge denne samling, så længe I husker at kreditere fotografen. 

Brug opslagene sammen over en række uger eller hver for sig, hvis det giver bedre mening for jer. Husk som minimum at udskifte alle de steder, som er markeret med fed skrift. I kan sagtens genbruge samme opslag flere gange - prøv eksempelvis at eksperimentere med ugedag og tidspunkt. På KFUM-Spejdernes Facebookside gælder det, at ting bliver delt, liket og kommenteret mest, hvis de kommer på klokken cirka 7.30 på en hverdagsmorgen - måske det også gælder hos jer. 

Opslag om behov for leder til enhederne:

KOM PÅ EVENTYR MED SPEJDERNE FRA BYNAVN. Lige nu leder vi efter en voksen, som vil være med til at sørge for gode oplevelser til vores spejdere fra xx-xx år. Hos os kan du gøre en forskel for de lokale børn, og samtidig tilbyder vi både uddannelse og et stærkt fællesskab.
Kontakt navn på mail og telefonnummer til en snak om, hvordan vi kan hjælpe hinanden. Del gerne opslaget, så endnu flere får mulighed for at være med. 
(Indsæt direkte link til www.frivilligjob.dk, hvis I har lavet et opslag)

Opslag om behov for assistenter:

VIL DU GIVE EN HÅND OG GODE OPLEVELSER TIL BYENS BØRN? Lige nu leder vi efter voksne, som vil være med til at sørge for gode oplevelser til vores spejdere. Hos os kan du gøre en forskel for de lokale børn, og samtidig tilbyder vi både uddannelse og et stærkt fællesskab.
Kontakt navn på mail og telefonnummer til en snak om, hvordan vi kan hjælpe hinanden. Del gerne opslaget, så endnu flere får mulighed for at være med. 
(Indsæt direkte link til www.frivilligjob.dk, hvis I har lavet et opslag)

Opslag om hjælp til specifikke opgaver:

HAR DU HÆNDERNE SKRUET GODT PÅ? / TAGER DU GODE BILLEDER? / ER DU GOD TIL AT BAGE?
Spejderne i bynavn har brug for hjælp til xxxxx. Du kan gøre en stor forskel for de lokale børn og unge, og vi tilbyder en række spændende uddannelsestilbud og et stærkt fællesskab til gengæld.  Hvis du har tid og lyst til at hjælpe, må du meget gerne kontakte navn på mail og telefonnummer til en snak om, hvordan vi kan hjælpe hinanden. Del gerne opslaget, så endnu flere får mulighed for at være med. 
(Indsæt direkte link til www.frivilligjob.dk, hvis I har lavet et opslag)

Opslag om generel hjælp:

HVAD ER DU GOD TIL? Hos spejderne i bynavn kan vi altid godt bruge en ekstra hånd - både i spejderarbejdet, i vores hytte eller når vi skal på tur. Som voksen i spejdergruppen bliver du en del af et stærkt fællesskab, hvor du kan byde ind med lige præcis de ting, du er god til og synes er spændende. Kontakt navn på mail og telefonnummer til en snak om, hvordan vi kan hjælpe hinanden. Del gerne opslaget, så endnu flere får mulighed for at være med. 

Trin 5: Boost opslagene - med eller uden omkostninger

Nøglen til succes på sociale medier er delinger. Målet er at få så mange som muligt til at se opslagene. Derfor er det en god ide aktivt at bede alle gruppens ledere og forældre om at dele jeres opslag. 

Det er også muligt at bruge Facebooks boost-funktion. Her kan du betale for at få dit opslag vist på en målgruppes væg. Målgruppen vælger du selv efter geografi , alder og eventuelt også interesser. Et opslag om en ny leder kan for eksempel boostes lokalt for 50-100 kroner med fin effekt. 

Hvis I gerne vil vide mere om boost-funktionen eller have hjælp til at komme godt i gang med at booste, er I meget velkomne til at kontakte julie@kfumspejderne.dk.