11-07-2017
Hvor kommer lederne fra? For langt de fleste spejdergrupper vil hovedparten af lederne komme fra forældrene og fra seniortroppen. Men en ny leder kan også være en tilflytter eller noget helt fjerde.

Hvor kommer lederne fra

Planlægger i at hverve ledere i gruppen, kan det være en ide at starte med at analysere egen ledergruppe, for at blive klogere på, hvilken rekruttering i har mest succes med. Hvor kommer jeres ledere fra? Er de forældre, tilflyttede ledere eller studerende, og hvordan er de kommet til gruppen? 

Med en indsigt i jeres nuværende ledergruppe kan i nemlig tiltrække endnu flere.

Flere ledere i Herlufmagle

I Herlufmagle har de fundet ud af at langt over størstedelen af deres ledere kommer fra forældrene. Den viden har lederne i Herlufmagle brugt aktivt til at finde nye ledere med stor succes. Pointen fra gruppen her er, at med bevidsthed om hvad der virker i deres gruppe, kunne de begynde at gå mere strategisk til værks i rekrutteringen af nye ledere. En jævn tilstrømning af ledere er den bedste fremtidssikring i gruppen. Der er ikke noget værre end når den gode ulveleder, som alle børnene er så glade for, pludselig stopper. Så er det vigtigt at have flere stående klar i kulissen til at overtage.

I podcasten her kan du høre fra Herlufmagle Gruppe, som har stor erfaring med at invitere forældre med ind i spejdergruppen. Faktisk kommer næsten alle deres ledere fra forældregruppen.

 

 

Hvad fungerer i gruppen?

Et sted at starte kan være at se på egen gruppen og undersøge, hvad der har fungeret indtil nu.