10-07-2017
Alle undersøgelser viser, at spejdergrupperne med et godt forældresamarbejde har de bedste vilkår i forhold til medlemsvækst. Men hvordan etablerer man et forældresamarbejde? Og hvad skal man samarbejde om?

Forældre er næring til gruppen

Mange forældre vil gerne hjælpe til i spejdergruppen. Men de kommer ikke af sig selv, de skal inviteres med. Mange grupper har gode erfaringer med at invitere forældre med som hjælpere på ture, og når de har været med nogle gange, kan de måske engagere sig mere.

Find inspiration til en forældreaften med ulvene

Her i videoen fortæller to gruppeledere og en forælder om deres erfaringer. 

 

Hvorfor inddrage forældrene?

Forældrene er  næring til gruppen. De er guld værd, og de tilhører gruppen, så længe deres børn er medlemmer. Alle undersøgelser viser, at et godt forældresamarbejder fremmer lange medlemsskaber.

Lyt til podcast om en varm velkomst til forældre

Forældre har et helt særligt trækplaster i forhold til spejderarbejdet. Hvis deres barn gerne vil til spejder og trives der, så er forældrene glade og vil gerne bakke op. Forældre er selvfølgelig forskellige, og nogle kan godt hjælpe lidt til som ledere, mens andre slet ikke har lyst til sådan noget.

Men det går også den anden vej. Det er ikke kun barnets spejderglæde, der smitter af på forældrene. Hvis forældrene er begejstrede, vil det også påvirke barnet, som måske også kommer til spejder i regnvejr eller er medlem et år længere, end det ellers ville have været.