07-07-2017
Familiespejderne minder om de andre enheder, men alligevel er det helt anderledes. For her er forældrene med. Hvordan får man det bedste ud af den konstellation?

Når familiespejder fungerer bedst, så er enheden helt selvkørende. Der er en eller to forældre, som står for kalenderen, kontakt til resten af gruppen og velkomst til nye familier. Og hvert år når en gruppe børn rykker op til bæver- eller ulvehold, vil deres forældre engagere sig som frivillighjælpere enten fast eller lejlighedsvis.

Podcast: Kom i gang med familiespejder

Men hvordan når man dertil? Måske ønsker I at starte spejderarbejde op, eller måske har jeres familiespejderkoordinator trukket sig, og I ønsker et bredere engagement blandt forældrene, så I ikke er helt så sårbare fremover, hvis en familiespejder melder fra.

Her kan du høre om Mias erfaringer. Hun er familiespejderkoordinator i Højdevang Gruppe på Amager. 

Planlægning med forældrene

Til familiespejder er det forældrene, der står for aktiviteter og koordinerer fra gang til gang. Find input til hvordan I kan skabe engagement blandt familiespejdernes forældre.

Hvad skal vi lave?

I behøver nærmest ikke finde på noget selv. Mange andre før jer har nemlig afholdt succesfulde aktiviteter med familiespejdere. Find her katalog over årstidsbestemte aktiviteter.