07-07-2017
Alle undersøgelser viser, at et godt samarbejde med spejdernes forældre sikrer længere medlemsskab. Og det gode samarbejde starter allerede den første dag, hvor de følger deres børn ned til spejderhytten.

Her fortæller en far om sit første møde med den lokale spejdergruppe, da han fulgte sin datter til spejder for første gang. Den gode start på datterens medlemsskab hos spejderne har været med til, at faren blev en del af grupperådet og en fast opbakning ved mange af gruppens aktiviteter.

Find inspiration til at inddrage forældrene

 

Faste introdag

Nogle grupper vælger, at man kun kan starte til spejder på nogle faste dage i løbet af året. Det kunne for eksempel være den første spejdergang i hvert kvartal. Melder man sig ind på andre tider i løbet af året, bliver man tildelt en plads på ventelisten og får en besked om, hvornår man kan starte til spejder.

Læs mere om ventelister

Det giver spejdergruppen mulighed for i højere grad at styre, hvordan nye medlemmer bliver introduceret til spejderlivet. Så kan man nemlig planlægge en særlig aktivitet, som er nemmere for nye medlemmer at være med til.

Hør hvilke intro-aktiviteter, de laver i Annisse Gruppe

Det er så også muligt, at gruppelederen eller en anden kan komme på disse dage og byde de nye medlemmers forældre velkommen, ligesom Bodil stod klar, da Kristian og Sofie ankom første gang.

 

Ny forælder til spejder

"Det var meget praktisk, og det var det vi havde brug for som nye forældre", fortæller Kristian om sit første møde med spejdergruppen.