11-07-2017
Flere nye grupper er spiret frem henover de seneste år. Hver eneste gruppe er forskellig. Nogle vil finde sig til rette i den ene gruppe og andre i den anden. Vi skal derfor have rigtig mange grupper for at kunne imødekomme den store efterspørgsel på spejder.

En spejdergruppes aktiviteter vil altid være afspejlet af, hvad lederne interesserer sig for. Derfor kan der også nogle gange være stor forskel på, hvad bæverne og ulvene laver i en gruppe. Netop fordi der er forskellige ledere. Og sådan er det også med spejdergrupper. I den ene gruppe er de måske meget optagede af af klatre, og det fylder derfor meget på ture og til de ugentlige møder. Men en anden gruppe måske har et rigtig tæt samarbejde med kirken, og det kommer derfor naturligt til at fylde meget hos dem.

Hvis der bor eksempelvis 10.000 personer i en by, så er der plads til flere spejdergrupper. Det gør ikke noget, at grupperne ikke er meget store. Hvis de hver har fx 50 medlemmer, vil langt flere have mulighed for at gå til spejder, fordi nogle vil finde sig til rette det ene sted og andre det andet sted. 

Læs også om sattelitgrupper - en mulighed for samarbejde på tværs af flere grupper i samme område. 

En ny gruppe i Kolding

I 2016 startede Lyshøj Gruppe. Det er en helt ny gruppe i Kolding. Mød her Thomas Hestbæk, der er udviklingskonsulent. Han har fulgt spejdergruppens forberedende arbejde og opstart.

 

Mange grupper ligger klar

KFUM-Spejderne har en del grupper i hele landet, som ligger i bero. Det er grupper, som er lukket ned og ikke afholder aktiviteter, men hvor der måske stadig er et sted at mødes, og der er en bankkonto mv. Det eneste der  mangler er friske øjne og nye kræfter.

Hør om genstarten af Højdevang Gruppe

For at finde ud af, hvor der er grupper i bero, kan man kontakte KFUM-Spejdernes Administrationscenter eller den lokale distriktschef.