Fra venstre: Kingsway, FUN, Grønne Gaarden. Foto: Elsebet Gregersen
04-07-2017
Den klassiske spejdersaftevand er den billigste fra Netto. Men findes der et bedre alternativ? Vi har smagt tre forskellige hyldeblomstsafte i tre forskellige prisklasser. Kingsway’s , FUN’s og Grønne Gaardens’. Er der sammenhæng mellem pris og smag? Kan det betale sig at invester i en saftevand, der koster 3,5 gang så meget som den billigste på markedet?

Kingsway’s til 7,95kr, som bliver til 12 liter blandet saft.

Smag og pris går i denne sammenhæng hånd i hånd. Dens smag er nærmere rent sukker end hyldeblomst. Til gengæld får du her mere for pengene, man betaler 0,66kr pr. liter blandet saft. Derfor er den optimal at bruge, når samtlige ulve og spejdere skal have saft til frokosten. 

FUN one’s til 15,5kr, som bliver til 5,5 liter blandet saft.

Dette er testens saft i middelprisklassen, men desværre og nederst i smagsskalaen. Den smager ret kunstig, og hvis man kigger på indholdet, kan man umiddelbart heller ikke se, at den rent faktisk indeholder hyldeblomst. Dog kan man ikke smage, at den er sukkerfri, så hvis du vil undgå, at ulvene har alt for meget energi, er den et godt bud. Du betaler her 2,82kr pr. liter blandet saft. 

Grønne Gaardens’ til 28,95kr, som bliver til 2,5 liter blandet saft.

Endnu engang må vi indrømme, at smag og pris altså går hånd i hånd. Hvis man ønsker en saft med en god hyldeblomstsmag i stedet for sukker, er den et rigtig godt valg. Dog er prisen også derefter. Den er ideel til et grupperådsmøde eller andre mindre møder, hvor det kun er få mennesker, der skal have saft. For den dyreste saft betaler du 11,58kr pr. liter blandet saft. Udover den bedste smag er saften også økologisk.