Foto: Elsebet Gregersen
30-03-2018
Apokalypseløbet 2018 fandt som altid sted på Fyn i weekenden 16-18. Marts. Løbet forgår altid på Fyn den 3. Weekend i marts.
Man kan deltage som spejder og som senior. Spejderne skal gå hele hiken uden at blive fanget af seniorene, som prøver at få fat i dem og deres smugler genstande.

Hva’ for en FISK?

I år handlede Apokalypseløbet om det syntetiske stof FISK. Stoffet skulle være stærkt vanedannende, og unge i Odense var begyndt at tage det i alt for store mængder.

Derfor blev spejderne tilkaldt for at hjælpe politiet med at finde frem til, hvor dette FISK kom fra, og hvem der stod bag.

Ved en efterforskning fandt spejderne ud af, at der var noget aktivitet med FISK omkring Munkebo og Kerteminde, så derfor blev alle spejdere kørt til Munkebo lidt uden for Odense fredag aften.

Her fandt de ud af, at Sylvester Sölvtöj, som var en kendt kvotekonge i området, stod bag distributionen af FISK.

Hele natten gik så med at samle informationer om FISK og Sylvester, så deltagerne kunne finde ud af, hvordan de skule stoppe ham.

Spejderne fandt så ud af, at der er et bestemt stof som gør FISK farligt, og de fandt frem til den maskine som lavede dette stof.

På en agent-action-mission sneg spejderne sig til sidst ind og stjal opskriften på stoffet, så der en gang for alle kunne blive sat en stopper for FISK.


 

De Gamle Borgerlige; deltagere

Patruljen De Gamle Borgerlige var sammen som patrulje for første gang, da de deltog på Apokalypseløbet. Nogle medlemmer af patruljen havde deltaget på Apo før.

De Gamle Borgerlige var med for at have det sjovt og få en hyggelig weekend, men prøvede samtidig på at gøre bare lidt ud af opgaverne.

"Apokalypseløbet var fedt, da vi som patrulje fik bygget et bedre fællesskab og har lært hinanden bedre at kende i pressede situationer efter denne weekend.

I år var Apokalypseløbet lidt ekstra hårdt, da det blæste med 14 m/s, og der var en chillfaktor på -15 grader. Det vi hårdest var madposten, som forgik på en strand med vinden direkte ind på os. Her blev man dækket helt til at sand på få sekunder, og vi blev gennemkolde af at sidde ved det bål, vi konstant måtte grave fri for sand.

Det var generelt rigtig svært at holde varmen på løbet. Især når man var på post og sad stille for at løse opgaven. Vi måtte også klare os med frosne pølsehorn, og vand på fast form; mmmh...

Vi oplevede 2 poster, som var lidt bedre end de andre. Den første var madposten.

På løbet er madposten en multipost, og vi skulle derfor løse en masse forskellige opgaver ud over madlavningen. Vi synes, det var rigtig fedt at få et break fra madlavning og lave lidt forskellige andre opgaver på samme tid.

Den anden post var den aller sidste på løbet. Her skulle man stjæle opskriften fra et svært bevogtet pengeskab. Vi var utrolig trætte og havde ikke rigtig sund fornuft tilbage i os, da vi nåede til den post, så derfor gik det ikke helt så godt; men sjovt var det."

 

GoRæv; jægere

Patruljen GoRæv var med på Apokalypseløbet som jægere for første gang. Alle i patruljen havde været med som deltagere før, men havde aldrig prøvet denne del af løbet. 

"Det var noget sværere at være jæger, end vi lige havde regnet med.

Vi har altid troet, at jægerne vidste hvor patruljerne befandt sig. Som spejder føles det som om, at jægerne er i hælene på en hele tiden. I stedet fandt vi ud af, at man som jæger får en masse tilfældige steder udpeget på sit kort, og det kun er nogle af dem, som rent faktisk er poster. Derfor startede vi med at cykle rundt i 1½ time, før vi stødte på den første patrulje, som desværre var i en hellezone.

Vi fandt også ud af, at man som jæger har en del opgaver ud over at skulle fange spejdere. F.eks. skal man være til jægermøde på nogle bestemte steder og tidspunkter. Ud over det har man nogle poster, man skal møde op til, og så er der en håndværksmæssigt ret krævende gennemgående opgave. I år skulle man lave en 2 hjulet taljeblok, der kunne hjælpe med at løfte tunge fiskenet.

Så fandt vi også ud af, at selvom man har cykler, så bliver løbet stadig ret hårdt for benene. Man cykler utroligt meget på Apokalypseløbet.

Ligesom De Gamle Borgerlige, var vi enige om, at blæsten var det hårdeste element på årets løb. Vi måtte stå af, og trække vores cykler flere steder på grund af vindstyrken."


 

Facts om Apokalypseløbet 2018

I alt deltog ca. 140 spejdere; fordelt på 32 patruljer.

Kun 13 spejdere udgik på trods af det hårde vejr.

Der var 60 jægere; fordelt på 15 sjak.

Hiken startede i Munkebo, gik til Kerteminde og sluttede i Langeskov.

Ruten var ca. 50 km. Men de fleste har gået længere for at undgå jægere.

Vinderne blandt spejderne blev Barkley 2.0 fra Brejning Efterskole. De blev ikke fanget en eneste gang.

Vinderne blandt jægerne blev Dillekom fra Birkegruppen. De fangede i alt 39 patruljer.