Foto: Rasmus Rahbek
19-02-2018
Alligatorløbet kaldes ofte for Danmarks Hårdeste Spejderløb, og det er der en grund til!
Alligatorløbet 2018 startede som sædvanligt i det sydlige Sverige. I år var det øst for Söderåsen. Slutsteddet var DDS hytten “Gillastugan”.

Alligatorløbet 2018

Alligatorløbet kaldes ofte for Danmarks hårdeste spejderløb, og det er der en grund til!

Alligatorløbet 2018 startede som sædvanligt i det sydlige Sverige. I år var det øst for Söderåsen. Slutstedet var DDS-hytten “Gillastugan”, og ruten var i fugleflugt ca. 35 km. Løbet varer ca. 20 timer, og der er 11 poster, man kan opleve undervejs.

 

Who the f*ck is Allice?

Historien på årets Alligatorløb, handlede om en person der var død i Isdalen, Norge. Politiet havde forlagt sagen og konkluderet, at det var selvmord, men Politiets Oplysnings Tjeneste (POT) ville ikke lade den ligge der.

Derfor blev Allikom tilkaldt til at hjælpe med at finde ud af, hvad der rigtigt var sket.

Det første, der sker på løbet, er, at en ufo flyver over startstedet, og alle spejdere bliver sendt væk for ikke at blive overvåget.

Undervejs på løbet får deltagerne samlet nogle jordprøver fra gerningsstedet, og de kommer til at snakke med lidt forskellige folk.

Nogen mente, at russerne var skyld i Allice død, og nogle ufoentusiaster var sikre på, at det var aliens. Disse ufoentusiaster sendte så spejderne videre til et sted, hvor de havde set en ufo styrte ned.

De havde også en jordprøve fra disse aliens, som spejderne fik med videre.

Patruljerne finder ufoen og finder i den sammenhæng også ud af, hvem Allice er. Hun er ikke et menneske; hun er fra rummet. Det kunne bevies overfor POT ved hjælp af de tidligere fundende jordprøver.

 

En ufo i Sverige?

Alligatorløbet er kendt for at gøre en meget ud af posterne; på trods af terrænforholdene.

Især post 6 var der blevet gjort noget ekstra ud af, da man på afstand kunne se noget, der var meget stort og lysende, midt inde i skoven.

Da man så kom nærmere, blev man mødt af POT agenter, som forklarede, at dette var en vaske ægte ufo fra rummet. Spejderne skulle derfor hjælpe med at forstå, hvad aliensene sagde.

I det man trådte ind i ufoen, blev man mødt af en gang med røg og laser stråler; som man naturligvis skulle undgå at blive ramt af.

Efterfølgende kom man ind i midten af ufoen, hvor der var en masse blinkende lys og skærme fyldt med tal og uforståelige data. Det var endda opvarmet med en brændeovn. Men som det altid er på et godt spejderløb, var skærmene ikke tilfældige. Der var her en masse koder, sjakkene skulle oversætte.

 

Hvorfor er Alligatorløbet specielt?

En af de helt specielle ting ved Alligatorløbet er, at GPS og egne kort er forbudt. Det vil altså sige, at man skal finde vej på gammeldags manér; med kort og kompas.

Det klassiske ved Alligatorløbet er så, at posterne ofte ligger væk fra veje og stier. Hvis ikke, er det en stor omveje at følge de ellers oplagte stiger. Derfor kan man komme ud for at skulle gå rundt i tætte grantræer, sumpet vådområder og nogle gange store kløfter.

En anden speciel ting er, at man ikke er afsted i patruljer, men man deltager i sjak af 2 personer. Derfor er man kun 2 til at klare alle disse udfordringer, og det er derfor vigtigt ,at man kender sin makker godt. Sjakket er uden tvivl meget bedre rystet sammen efter en weekend i Alligatorløbets tegn. Måske du skulle invitere din gamle lejrkæreste med til næste år?

På årets Alli, som det ofte kaldes i daglig tale, sneede det en del af løbet, og da der i forvejen allerede lå en del sne, gjorde det ikke udfordringen nemmere; tværtimod. Det vil sige de fleste stier var dækket til, og ikke altid var lige nemme at finde. Der var mange vådområder, så det var de færreste der kom igennem med tørre fødder.

Løbet i tal

Ruten var i fugleflugt ca. 35 km. Men grundet terrænet og alle vådområderne, har man gået lidt (hvis ikke meget) længere for at nå alle poster.

Der deltog 66 sjak. 132 spejdere.

22 af disse sjak, var newcomer sjak, hvilket vil sige, at ingen i sjakket havde deltaget før.

5 sjak udgik, og 1 sjak kom for sent i mål.

Kun 9 sjak nåede alle 11 poster.