Foto: Louise Leth
29-01-2015
KFUM-Spejderne indhenter børneattester på alle ledere i overensstemmelse med gældende lovgivning.


Alle børne- og ungdomsorganisation kan desværre komme i situationer, hvor nuværende eller tidligere medlemmer bliver anklaget for seksuelle krænkelser og overgreb eller besiddelse af børnepornografisk materiale. De menneskelige omkostninger er altid store i den slags sager, og KFUM-Spejderne arbejder derfor åbent og aktivt for at undgå pædofili eller anden form for misbrug.

Vi har et krav om, at alle medlemmer og medhjælpende ikke-medlemmer over 15 år, skal aflevere en såkaldt børneattest fra Det centrale kriminalregister. Derudover skal man lokalt udarbejde samværsregler for hvordan at børn og voksne omgås i den enkelte gruppe.

Hvis et medlem af KFUM-Spejderne bliver anklaget for misbrug, er vores procedure at personen bortvises med øjeblikkelig virkning. Hvis der bliver fældet dom i sagen udelukkes personen som medlem af KFUM-Spejderne.

Læs mere om, hvordan vi i KFUM-Spejderne tackler problemstillingen og forebygger krænkelser mod børn.

Det siger loven

Det er lovpligtigt at indhente en børneattest, hvis en person hjælper til ved spejderne mere end 3 gange på 3 måneder eller i en sammenhængende periode på én uge.

Loven gælder for alle ledere der er fyldt 15 år.

Kontakt

For yderligere information om, hvad KFUM-Spejderne gør for at forebygge overgreb og krænkelser af børn:
Kontakt generalsekretær Thomas Kirkeskov på tk@kfumspejderne.dk