Religion kan komme til udtryk på flere måder.
Religion kan komme til udtryk på flere måder.
29-01-2015
KFUM-Spejderne formidler det kristne budskab, men det er op til hver enkelt spejder, hvilken religion de tror på - hvis de tror på noget.

I KFUM-Spejderne er det et mål at præsentere børn og unge for det kristne budskab. De bestemmer dog fuldstændigt selv, om de vil tage imod det.

Fælles for alle spejdere i hele verden er, at “det ¨åndelige” er noget, vi arbejder med. Dette gør vi, fordi at spejderbevægelsen tror på, at vi alle har et åndeligt aspekt, som er lige så vigtigt at udvikle som fx det fysiske.

Derfor er KFUM-Spejderne også tilknyttet den danske Folkekirke, men du behøver ikke være medlem af Folkekirken for at blive spejder.

KFUM-Spejdernes formål er bl.a. “at lade børn og unge møde det kristne evangelium”.
I praksis foregår det på mange forskellige måder. F.eks. ved at spejderne beder fadervor eller ved at der bliver holdt andagter på lejrene, som ofte handler lige så meget om at gøre plads til refleksion og til at stille de store og svære spørgsmål.

Vi vil gerne give alle spejdere muligheden for at møde det kristne ord i det spejderarbejde vi laver. Men vi vil og kan ikke tvinge spejdere til at tage det kristne ord til sig.
Det er vigtigt for os, at det foregår i en dialog med spejderne, og at der er plads til alle former for tro og tvivl.

Vores frivillige

Som spejder behøver man ikke tro på Gud eller være medlem af et kristent trosamfund.
Til gengæld skal alle vores frivillige ledere hos KFUM-Spejderne være medlem af den danske Folkekirke eller et andet kristent trossamfund.

Hvordan gør de i min gruppe?

KFUM-Spejdernes grupper er forskellige, og grupperne praktiserer det åndelige aspekt på mange forskellige måder.

Er du nysgerrig på, hvordan din lokale gruppe arbejder med det religiøse og det åndelige i spejderarbejdet, så kontakt dem engang og hør lidt mere om, hvad de laver, og hvordan de gør det.

Find nærmeste gruppe her