På eventyr i vinterfjeldet
Karsten Lindow
Udforsk vildmarken i det fantastiske vinterfjeld og lær hvordan du bliver en bedre turleder
Startdato: 22-01-2021 20:00
Slutdato: 21-03-2021 09:00
Pris: 5000 kr.
Tilmeldingsfrist: 01-11-2020
Max antal deltagere: 12
Arrangørs navn: Fjeldgruppen
Arrangør e-mail: vinterfjeld@fjeldgruppen.dk
Arrangør telefonnummer:
Stednavn: Birkerød (Forweekend) + Haddangervidda-Norge (Kursusuge)
Adresse:
Tilmeldingslink:
Tilmeld dig her

Vinterfjeldkursus 2021

Vinterfjeldkuset er for de spejdere og friluftsentusiaster, der allerede har prøvet kræfter med fjeldet, og er klar til at teste sig selv på en lidt større klinge. Vi skal naturligvis lære de basale færdigheder for sikker færdsel på fjeldet, men frem for alt skal vi opleve at fjeldet er magisk på alle årstider og at man sagtens kan nyde en nat i telt i det smukke snelandskab. Kurset er planlagt til at give spejdere og spejderledere inspiration og færdigheder med hjem til gruppen, så fjeldet kan nydes af alle der har mod på det.

Forweekend i Storkøbenhavn 22. -24. januar med gennemgang af teori og indførelse i turplanlægning og udstyrsbehov. Ugekursus i Norge fra 12.-21. marts. Under forweekenden inddeles kursisterne i sjak på fire mand, som sammen planlægger dags-ruterne i Norge. På fjeldet vil hvert sjak følge deres planlagte rute sammen med en instruktør til den forudbestemte overnatningsplads, hvor også de andre sjak overnatter. Undervejs vil vi omsætte teori fra forweekenden til praksis i forskellige moduler og workshops. Alt vi arbejder med i teori, vil således blive testet i praksis på fjeldet.

Kursusprisen inkluderer hele forweekenden samt mad, ophold, fællesudstyr og transport til Norge.
Udgifter til leje af fjeldski og støvler er ikke indkluderet i prisen (ca. 1200 kr for en uge).

Forudsætninger for deltagelse: 
Du skal være fyldt 18 år og være i god form. Du skal desuden have skifærdigheder på begynder-niveau og erfaring på enten tur- eller langrendsski.

Kursusleder: Stine Iversen
Datoer:  Forweekend 22.-24. januar 2021 og ugekursus i Norge 12.-21. marts 2021
Sted: Forweekend i Birkerød (Nordsjælland) og ugekursus i Norge (med afrejse fra København)

Fjeldgruppen følger naturligvis myndighedernes og korpsenes anbefalinger vedrørende Corona. Skulle omstændighederne tvinge os til at aflyse hele eller dele af kurset (f.eks. ved forsamlingsforbud eller indrejseforbud til Norge) refunderes en tilsvarende del af kursusafgiften. Forweekenden er i denne sammenhæng prissat til 500 kr, så ved en aflysning efter forweekenden vil man få refunderet 4500 kr. Aflyses kurset før forweekenden får man hele kursusafgiften tilbage. Derudover gælder Fjeldgruppens afbudsregler.