Kom på oplevelse i den smukke og vilde natur med Fjeldgruppens kano-team
Simon Wochner
Kick-start dit næste vildmarkseventyr på Fjeldgruppens Kano og Vildmarkskursus.
Startdato: 12-05-2022 19:00
Slutdato: 15-05-2022 14:00
Pris: 1850 kr.
Tilmeldingsfrist: 30-04-2022
Max antal deltagere: 24
Arrangørs navn: Fjeldgruppen
Arrangør e-mail: kanovildmarkskursus@fjeldgruppen.dk
Arrangør telefonnummer:
Stednavn: Hytte i Storkøbenhavn + Olofström i Sverige
Adresse:
Turen starter og afsluttes ved spejderhytte i Storkøbenhavn (Herlev). Fællestransport til og fra Sverige indgår i kurset og koordineres med deltagerne.
Tilmeldingslink:
Tilmeld dig her

Kano- og vildmarkskursus 2022

Om kurset:
Kano og Vildmarkskurset er et motiverende introduktionskursus i grundlæggende færdigheder for kanosejlads, der giver klanens/troppens de nødvendige værktøjer for en sikker tur, der skal foregå i kano, eller give lederne en anderledes oplevelse eller for dig, der vil prøve en helt anderledes Store Bededagsferie.

Kano og vildmarkskurset er også et meget hyggeligt kursus. Der vil være mange hyggelige timer i kanoen på vej mod lejrpladsen, under frokosten på en lille solbeskinnet klippe midt i søen eller foran bålet om aftenen mens mørket langsomt sænker sig.

Sø-området ved Olofström byder på en fantastisk natur. Der er rig mulighed for at spotte dyr, som du ikke lige ser herhjemme - måske opleve en bæver eller elg svømme over søen. Helt sikkert er det, at der også venter mange gode naturoplevelser på kurset.

Vi blev EPP certificeret i 2015 (fra 2017 vil det hedde IPP), og kursisten vil efter endt kursus og tilfredsstillende resultat udover kursusbeviset få et IPP1 bevis fra Dansk Kano og Kajak forbund.

Programmet som følgende:

Torsdag aften ca. kl. 18:00 Teori undervisning i Herlev.

Fredag morgen kører vi til et sø-område ved Olofström i Sverige, hvor vi padler ud i små sjak sammen eller sjakvis, der er tilknyttet min. 2 instruktører, der løbende vil gennemgå kursusindholdet frem til søndag formiddag, hvor vi igen evt. mødes med de andre sjak.

Vi er tilbage igen søndag ca. kl. 16:00 i Herlev. (ruten/området kan evt. blive ændret undervejs, vil dog altid blive afholdt i Sverige, hvis vejret tillader dette).

Emner:

  • Padleteknik
  • Udstyr
  • Rutevalg og planlægning (særligt med henblik på børn og unge)
  • Forberedelse
  • Navigation på vand
  • Sikkerhed
  • Vildmarksteknik
  • Lejretablering
  • Proviant
  • Kæntring og bjærgning (HUSK evt. Tør/Våddragt) 

Forhåndskrav:
Du skal være fyldt 15 år og SKAL kunne svømme min. 200 meter.