Oplev en fed og lærerig påske på vildmarksvandring med Fjeldgruppen
Morten Bjerrum Larsen
Fjeld- og Vildmarkskursus er et kursus for dig, der aldrig har været i fjeldet før, eller kun på kortere ture i godt vejr og uden stor oppakning. Kurset forbereder dig til at arrangere en fjeldtur med ligesindede (dvs. folk der har været på samme kursus eller tilsvarende) og giver en teoretisk og praktisk erfaring med alt fra udstyr til orientering og introduktion til fjeldførstehjælp.
Startdato: 13-04-2022 20:00
Slutdato: 18-04-2022 20:00
Pris: 1800 kr.
Tilmeldingsfrist: 15-03-2022
Max antal deltagere: 30
Arrangørs navn: Fjeldgruppen
Arrangør e-mail: fjeldvildmarkskursus@fjeldgruppen.dk
Arrangør telefonnummer:
Stednavn: Söderåsen Nationalpark
Adresse:
Fælles transport til og fra Helsingør (indgår i kursusprisen)
Tilmeldingslink:
Tilmeld dig her

Fjeld og Vildmarkskursus 2022

Foreløbig program:
Vi mødes onsdag aften i Helsingør, hvorfra vi i samlet flok rejser til en hytte vi har lejet på kanten af Söderåsens Nationalpark (i Sydsverige). Ved hytten undervises du i mange af de grundlæggende færdigheder man behøver for at kunne tage på fjeldtur. Her bliver man inddelt i 4-5 mands patruljer, som sammen skal planlægge og forberede de næste 3 dages vandring i den smukke og kuperede nationalpark. På vandreturen er der løbende instruktion i forskellige færdigheder, såsom turplanlægning, orientering og 1. hjælp. Der er også mulighed for at få testet dit og andres udstyr, få afprøvet konditionen og få de første erfaringer til fremtidige eventyr i vildmarksterræn. Overnatningen sker selvfølgelig i telt.

Kurset afsluttes mandag kl 15 i Helsingør.

Emner:

  • Turplanlægning
  • Fjeldsikkerhed
  • Rutevalg
  • Færdsel i fjeld og vildmark
  • Førstehjælp
  • Påklædning og udstyr
  • Orientering
  • Proviant/mad
  • "Tur efter evne"


Forhåndskrav:
Du skal minimum være fyldt 15 år, samt have erfaring med kort og kompas, være i almindelig fysisk form og kunne bære rygsæk på mindst 15 kg.

Praktiske oplysninger:
Der vil være behov for at deltagerne i fællesskab medbringer telte og trangia til brug på kurset. Teamet koordinerer dette i forbindelse med at kursusinformationen sendes ud. Alt overnatning vil foregå i telt. Medbring selv personlig udrustning i egen rygsæk og nogen fornuftige vandrestøvler.