af Jakob Kristoffersen
Har du lyst til at udforske klatringens muligheder?
Har du lyst til at kunne klatre og lede andre ud at klatre på en sikker og tryg måde? Har du lyst til at blive klatreinstruktør? Så er det nu du har muligheden for at blive træklatreinstruktør (TKI)
Startdato: 21-05-2021 19:00
Slutdato: 19-09-2021 18:00
Pris: 4850 kr.
Tilmeldingsfrist: 01-05-2021
Max antal deltagere: 12
Arrangørs navn: Houens Odde Spejdercenter / Kontakt: Lasse B. Hansen
Arrangør e-mail: hansen.lasse@hotmail.com
Arrangør telefonnummer: 2891 8057
Stednavn: Houens Odde Spejdercenter, A-centeret
Adresse:
Houens Odde 14-20
6000 Kolding
Tilmeldingslink:
Tilmeld dig her

Bliv Træklatreinstruktør

Over 4 weekender vil du blive undervist af erfarne instruktører i træklatringens verden og muligheder. Du vil få indgående kendskab til udstyr, ruteføring, sikring, redninger og trækendskab, så du sikkert kan tage dine spejderne med ud og klatre. Kurset følger klatresamrådets normer og vil slutte af med en eksamen. Efter en bestået eksamen kan du kalde dig Træklatreinstruktør (TKI) og være godkendt til at kunne lede klatreaktiviteter i træer i henhold til KFUM-Spejdernes og klatresamrådets regler. 

Det praktiske og forudsætninger: 

Erfaringer med klatring er en fordel, men ikke et must, derudover er det en fordel med okay fysisk grundform. 
Kurset er kun tilgængeligt for spejdere.
Det er et krav for at kunne gå til eksamen, at man deltager på samtlige weekender og bruger tid mellem kursusdatoerne på at træne – inden eksamen skal man have toppet minimum 20 trætoppe. 

Vi forventer at du har adgang til klatregrej, så du kan træne. Vi giver mulighed for at købe grej til en god pris, og er til rådighed for sparring om indkøb.
Hvis du godt kunne tænke dig at lede en træklatreaktivitet, skal du udover en bestået eksamen have minimum et gyldigt 8 timers førstehjælpsbevis. Dette skal helst være i orden 4 uger inden eksamen, så derfor spørger vi allerede ved tilmelding, men helt ok hvis du ikke har det endnu.

Inkluderet i prisen er forplejning, lokaleleje, undervisningsmateriale, leje af grej til selve kursusdagene, eksamensgebyr og 5 års medlemsskab af Dansk Træklatreforening. Derudover er det muligt at teste sit eget grej. 


Bemærk at kurset foregår over 4 weekender! 

Datoer: 

  • 21.maj-24.maj (pinsen – OBS vi er der også mandag),
  • 18.-20. juni,
  • 14.-15. august (indstillingsdag),
  • 17.-19. september (eksamen)

Alle gange er det fra første aften kl 20.00 til senest 17.00 den sidste dag, (dog er indstillingsdagene anderledes, mere info vil følge under kurset)

Betalingen vil være mulig over 2 rater, se mere på tilmeldingssiden.

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte kursusleder!


Bemærk: Kurset er i første omgang åben for et begrænset antal kursister pga Covid-19. Vi vil naturligvis følge gældende retningslinjer, og orientere i god tid inden hvordan vi afholder kurset.