Aktivitet

Vandaktivitet – Bambuskano

Foto: Johny Kristensen

Formål:

Socialt samvær og arbejde med primitive konstruktioner.

Forudsætninger:

I har mulighed for at låne en svømmehal. Og kan afvikle jeres aktiviteter der.

Forberedelser:

Børnene skal medbringe badetøj og evt. have tilladelse af forældre til at deltage i en vandaktivitet.

Metode:

Aktiviteter der foregår i eller med vand er altid et hit hos børn og barnlige sjæle. Tit når man tager i svømmehal ender det ofte i fri leg. Planlæg jeres aktiviteter der. Lav et løb eller en samarbejdsøvelse. Beskrivelse Hver patrulje får udleveret en række bambuspinde eller pilegrene, en presenning på 3 x 4 meter og to ruller gaffatape.

Holdene skal nu konstruere en kano af materialerne og sejle tørskoet over bassinet. Bambus/pilegrenene skal bruges til at konstruere skroget af båden med. Presenningen skal pakkes ud over skroget. Gaffatapen skal bruges til at holde det hele sammen med. Aktiviteten kan laves som en start på en hike, hvor de ligeledes skal have deres bagage over bassinet i båden. Der udleveres da sorte skraldesække til deres bagage.

Der findes ingen entydig opskrift på hvordan opgaven skal løses. De fleste børn har en opfattelse af hvordan en kano ser ud, og bygges ud fra spejdernes formodning om hvordan en kano skal laves for at den holder. Det vigtige er, at spejderne samarbejder.

Lavet af
Udfordrende aktiviteter – Spejder
Tid
60 – 90 min
Deltagere
3

Flere aktiviteter

Menu