Aktivitet

Pionering efter brugsanvisning

Foto: Johny Kristensen

Er jeres spejdere benhårde til pionering? Så kan I måske øge sværhedsgraden ved at få beskrevet jeres næste pioneringsprojekt udleveret som samleanvisning uden billeder.

Hvis I ender med at havde samlet et IKEA skab – så har i virkeligt ikke læst beskrivelsen rigtigt!

Der tages 2 rafter på 3,2 meter, den ene kaldes for a, den anden kaldes for b.

Disse to rafter lægges nu parallelt med et mellemrum på ca. 2 meter. Der tages nu 2 rafter på 2,8-2,9 meter, disse to lægges på rafterne a og b, så de danner et kryds på de nederste 2 meter af rafterne a og b. Der tages nu 1 rafte på 1,0-2,1 meter der fastgøres lige ovenfor det dannede kryds, dvs. ca. 2 meter fra bunden af rafterne a og b, den fastgøres på tværs af a og b så der dannes en vinkel på 90 grader mellem rafte a og den rafte man læger på nu.

Der tages nu igen en rafte på 2,0-2,1 meter, denne fastgøres nu i toppen af a og b parallelt med den sidste rafte der blev bundet på. Der skal nu være ca. 1,2 meter mellem de to sidste rafter der er blevet bundet på.

Der tages nu en rafte på 3,2 meter, den kaldes for rafte c. Man stiller nu konstruktionen hvor a og b indgår op og placerer raften c ca. 2 meter fra a. Der findes nu 2 rafter på ca. 2,8-2,9 meter der placeres som et kryds mellem rafterne c og a på de nederste 2 meter af rafterne. Der findes nu en rafte på 3,2 meter, denne rafte kalder vi nu for d. Denne rafte stilles op så der er afstand på ca. 2 meter til både c og b. Der findes nu 2 rafter på 2,8-2,9 meter, disse to rafter skal nu placeres som et kryds mellem rafterne b og d på de nederste to meter. Der findes nu igen 2 rafter på 2,8-2,9 meter, de to rafter placeres i et kryds mellem c og d. Der findes nu 1 rafte på ca. 2,0-2,1 meter, denne rafte skal placeres mellem rafte a og c i en højde af ca. 2 meter, dvs. lige over krydset. Der findes nu yderligere 1 rafte på ca. 2,0-2,1 meter, denne skal placeres i en højde af ca. 2 meter mellem rafterne b og d, dvs. lige over krydset. Der findes nu mellem 8 og 10 rafter på ca. 2,0-2,1 meter der skal lægges mellem de to vandrette rafter der er bundet på mellem rafterne a og c og b og d. Når disse er fastgjort findes der en rafte på 2,0-2,1 meter, denne skal nu anbringes øverst mellem rafterne a og c. Der findes nu igen en rafte på 2,0-2,1 meter, denne anbringes øverst mellem rafterne b og d.

Når alt dette er bundet sammen, skulle du/I gerne have bygget…..?

Lavet af
Lars Søgaard
Tid
60 – 90 min
Deltagere
3
9

Flere aktiviteter

Menu