I sommeren 2002 startede KFUM-spejderne et samarbejdsprojekt med det mongolske spejderkorps Scouts of Mongolia. Projektet kørte i fem år frem til sommeren 2007. Der blev lavet mange spændende aktiviteter til projektet.

Dette er en post til Mongolietløbet. Denne post omhandler religion.

Religion
Vis spejderne et billede af et alter i en ger og fortæl om religioner.

Historie
Mongolerne tror på en gud, der hedder Buddha. Men de tror også stadig lidt på deres gamle naturreligion, hvor man tilbeder ånder og forfædre. Derfor er der meget overtro i deres hverdag. F.eks. må de ikke købe kød om tirsdagen og lørdagen, for så vil et af deres dyr dø.

En ovoo [åvåå] er en stor bunke sten, og der er mange ovoo over hele landet. Når man kommer forbi en ovoo, skal man ofre til den. Man ofrer ved at tage tre ting (oftest tre sten), gå tre gange rundt og lægge en af tingene for hver runde. Der er også mange, der ofrer blå religiøse tørklæder, pengesedler, slik en krykke o.a.

Opgave
Ovoo-stafet: Stil op i række. Første person: tag tre sten, løb hen til ovoo’en, løb 3 gange rundt om den og læg en sten pĂĄ ovoo’en pr. omgang. Løb tilbage til holdet og klap næste deltager i hĂĄnden. Denne løber nu ud og udfører samme proces. Osv… indtil alle personer har været igennem.

Point
Der gives point efter, hvor lang tid det tager personerne at nĂĄ igennem.

Placering
Tæt på geren.

Lavet af
Mongolietudvalget
Deltagere
3
–
9

Flere aktiviteter

Menu