Aktivitet

Møde mellem generationerne

Foto: Johny Kristensen

Formål:

At skabe forbindelser mellem generationer.

Forudsætninger:

At der bliver skabt kontakt til et plejehjem, ældrecenter eller en forening for ældre der har brugere der vil samarbejde. Forberedelser Skab de nødvendige kontakter, evt. til det lokale plejehjem.

Metode:

Lad en epsjeder og en seniorborger mødes. Samtalen mellem parterne bør foregå som et gensidigt interview, hvor de stiller hinanden de samme spørgsmål. Formålet for interviewet er, at de skal finde ud af, hvad de har til fælles. Det kan være deres skolegang, interesser, forhold til venner, kærester osv. Samtalen skal foregå i en positiv atmosfære og den ældre skal have givet sin accept af interviewet og dets karakter inden det foregår. Begge parter har selvfølgelig ret til at afholde sig fra et emne, hvis de ikke ønsker at tale om det. Der skal ikke publiceres noget fra interviewet. I sidste ende skal det bare være en hyggelig samtale mellem generationerne. Målet er, at generationerne mødes.

Beskrivelse:

» Hvordan taler man med en man ikke kender, og måske intet har tilfælles med?

» De fire h’er: Hvem, Hvad, Hvor og Hvorfor er en god start på enhver samtale.

Derefter er det vigtigt med gode spørgsmål for at holde samtalen i live, for at det ikke bliver en times småpinlig stilhed mellem parterne. Start med nemme, ikke-personlige spørgsmål som favoritmusik eller film, for at løsne stemningen op.

Eksempler på spørgsmål

» Hvad er din yndlingsmusik?

» Hvad er din livret?

» Hvor er du vokset op?

» Hvor gik du i skole? Hvordan var det?

» Hvem var din familie?

» Hvad var dit første arbejde?

» Hvad laver du i din fritid?

Lavet af
Udfordrende aktiviteter – Spejder
Tid
90 – 120 min
Deltagere
3

Flere aktiviteter

Menu