20-08-2017

Skriv teser og sæt dem på døren

Skriv teser

Den 31. oktober 1517 satte Luther sine 95 tester på døren til Wittenberg Slotskirke. Denne handling førte til voldsomme begivenheder i Europa, der kendes som Reformationen. Luther skrev:

”Guds kærlighed er altomfattende og gives til enhver”

I kan skrive jeres egne teser med udgangspunkt i Luther og Reformationen, men hvor I sørger for at gøre dem personlige og nutidige. Hvad er vigtigt for os som KFUM-Spejdere?

I kan sende teserne til luther@kfumspejderne.dk, hvorefter de vil blive samlet til KFUM-Spejdernes teser.

Sæt teserne på døren

Medbring papir og blyant, så I kan skrive jeres teser ned. Når det er gjort, kan I lege ”sæt teserne på døren til Wittenberg Slotskirke”. Slotskirken kan være et træ, ryggen af en leder eller noget helt tredje. Det kræver, at I medbringer noget dobbeltklæbende tape, så teserne kan sidde fast. Giv deltagerne bind for øjnene og drej dem rundt, som i kender det fra sæt halen på grisen. I kan udvikle legen så første runde starter med, at den enkelte skal løse opgaven selv, hvorefter det i anden runde gælder om at hjælpe hinanden med at guide personen med bind for øjnene hen til Slotskirken. Det er i Luthers ånd, at vi skal hjælpe hinanden.