Aktivitet

Luther glade dage: Lav en vandrestav

Lav en vandrestav

I Ulvestuen på Houens Odde kan man finde gamle og interessante spejderrekvisitter, heriblandt forskellige vandrestave, som før i tiden gik under navnet spejderstaven. Herunder kan I læse en lille fortælling om spejderstaven:

General Robert Smyth Steffenson Baden Powell kom hjem fra Boerkrigen i Sydafrika, som helten fra Mafeking. Under sin tid i Sydafrika skrev Baden Powell bogen Militær Scouting og ved hjemkomsten til England, blev han bedt om at deltage i drengeorganisationer, som havde karakteropdragelse på programmet. Det var Boys Brigade og KFUM – Boys Brigade. Som chef for det ridende politi i Sydafrika designede Baden Powell en uniform, som var velegnet til opgaver i naturen og i vanskelligt terræn. Efter verdens første spejderlejr i 1907 spredte spejderideen sig som en steppebrand i England. I en af Powells bøger omtaler han spejderstaven som en del af spejderens udrustning. Det er beskrevet, hvorledes staven kan bruges – det betød, at alle drenge som nu på egen hånd legede spejdere med kosteskafter som spejderstav. Spejderen skulle være ”skovmanden”, som kunne klare sig selv i naturen. Her var spejderstaven den gode hjælper. Spejdere har altid været vandrefugle, og på vandreture kommer vandrestokken med. Staven fortæller ejerens historie. Vi har vandrestave, som har tilhørt samme spejder fra 12 års alderen til langt op i årene med totem og vandreskjolde, mærker fra korpslejre, jamboreen og med personlige oplysninger om skridtlængde, armslængde m.m. Derfor kan vandrestaven fortælle ægte spejderhistorie.

Inden pigrimsfærden kan I lave jeres helt unikke spejdertav, enten til jer selv eller som en gave til udefrakommende, der deltager i færden.

Tid
15 – 120 min
UdviklingsomrĂĄder
Fysisk
Selvstændigt

Flere aktiviteter

Menu