Aktivitet

Løb – Scotland Yard

Dette løb er en fangeleg, hvor man bruger offentlige transportmidler. Legen Scotland Yard kan kun leges i storbyer, dvs. København og evt. Århus. Legen er et hit blandt både juniorer og spejdere. Legen kan evt. også modereres til et løb i skov, hvor holdene i legen oplyser deres positioner til hinanden med GPS.

Hver patrulje får udleveret kort og materialer. Der udleveres en liste med steder, som patruljen skal besøge. Hvert sted, de når at finde, giver point. Patruljen må ikke dele sig op. Der sættes en tidsfrist for løbets afslutning, og der er strafpoint, hvis de kommer for sent tilbage. Det er vigtigt, at løbområdet ikke er for stort, fx kan det i København være afgrænset til den del af byen, der ligger inden for søerne.

En af patruljerne udvælges som forbryderpatrulje. De andre patruljer er Scotland Yard, der skal fange patruljen. Forbryderpatruljen får 10 min. forspring. Hvert 10. minut skal forbryderpatruljen oplyse sin position pr. sms til de andre hold og til lederne.

Scotland Yard-patruljerne skal derefter melde deres position tilbage til de andre hold. Der er ekstra point til forbryderne, hvis de bliver fanget mindre end 2 gange, og ekstra point til politiholdene, hvis de fanger forbryderne. Bliver forbryderne fanget, skal patruljerne gå i hver deres retning, så der er minimum 100 meter mellem dem, næste gang de melder position. Forbryderne kan herefter fanges igen. Der gives strafpoint for snyd.

Vinderne er den patrulje, der har samlet flest point.

Lavet af
Katrine H. Hansen
Tid
90 – 120 min
Deltagere
10
36

Flere aktiviteter

Menu