Fotograf: Frederik Kehlet
Lav selv refleksbrikker, der kan anvendes i trafikken, og få kendskab til de grundlæggende regler for sikkerhed til fods i trafikken.

Lav selv refleksbrikker, der kan anvendes i trafikken, og få kendskab til de grundlæggende regler for sikkerhed til fods i trafikken.

Tag børnene med ud i skoven og find nogle kæppe, som saves op i passende længder (ca. 10 cm). Det er en god idé, hvis hvert barn pudser sit stykke, til det bliver rigtigt flot og glat.

I kan dog som alternativ vælge at bruge rundstokke, som I kan save op før mødet.

Bagefter klipper I et refleksbånd i strimler, så det passer med, at det kan nå rundt om pinden.

I klipper to stykker - et til foroven og et til forneden på pinden. Hvis I ikke har selvklæbende refleksbånd, kan I bruge almindeligt refleksbånd, som I limer på.

Til sidst skal der bores et hul i pinden, så en snor kan komme igennem. Eller I kan banke en krampe i foroven og binde snoren fat dertil.

Det er en god idé at få hver enkelt til at skrive sit navn på sin brik; så er "ejeren" nemmere at finde, hvis nogen skulle tabe refleksen.

Lad børnene selv lave så meget som muligt - lige fra at lede efter kæppe til at sætte refleksbåndet på.

{kf:sysCategory(header: '{v:l(key: \'categoryTag\')}', field: 'tx_kfumsitepackage_activity_tag', recordUid: record.uid, table: 'pages', linkPageUid: settings.activity.searchUid, linkCatParamName: 'tx_solr[filter][tag]', catPrefixTitle: '', cssClass: 'activityCategory', linkCatType: '')}
{kf:sysCategory(header: '{v:l(key: \'categoryDuration\')}', field: 'tx_kfumsitepackage_activity_duration', recordUid: record.uid, table: 'pages', linkPageUid: settings.activity.searchUid, linkCatParamName: 'tx_solr[filter][]', cssClass: 'activityCategory', linkCatType: 'duration')}

Materialer

Kæppe eller rundstokke - alternativt kan anvendes et metallåg, plastic eller en træplade pr. person. Refleksbånd eller refleksmaling. Lim. Snor. Sav. Bor og boremaskine. Evt. tynd nylonsnor og lille sikkerhedsnål til at sætte snor i reflekserne.

Enheder

Deltagere

Min. 3

Max. 36