Green Award

Denne aktivitet er udviklet af Østerhøj-Måløv gruppe, og er et udkast og forslag til en familieaktivitet, som jeres spejdergruppe kan udvikle videre på.

Arrangementet er lavet i samarbejde med den lokale kirke, og skal koble lignelser fra Biblen med spejdernes respekt for naturen.

For at gøre det til en sjov og lærerig dag for alle der deltog og spejderne der var med til at planlægge og står for posterne, så valgte vi 4 områder: Vand, fisk, planter og brød.

De lokale spejdere er er ’game-mastere’ og fortæller temaet omkring de historier (lignelser) som danner baggrund for aktiviteterne, som spejderne står for. Fortællingerne er fortalt i et dagligdagssprog. Se hvilke lignelser der blev brugt på linket til højre.

Arrangementet vil foregå således at alle besøgende går op til kirken, hvor de kan få en ’historien/fortælling’ og den fortælling man få eller vælger danner så baggrund for den aktivitet man skal finde i lokalområdet. Når man når frem til aktiviteten, så viser man et kort med fortællingens budskab.

Gennemfører man mindst 2 aktiviteter, så kan man være med i nomineringen til en ’Green Award’.

En ’Green Award’ er en særlig udmærkelse og anerkendelse man kan få hvis man opfylder forskellige kriterier (Se kriterierne i dokumentet ude til højre). ’Green Award’ kan tildeles til en deltager der gør sig særligt bemærket indenfor en af 3 kategorier: KREATIV, MODIG eller SAMARBEJD.

Aktiviteter

Vand

Spejderne var med til at planlægge udvikle aktiviteterne på et par spejdermøder. Vandaktiviteterne skulle både have noget med at forvandle vand til noget der var godt og festligt, når vi tog udgangspunkt i to lignelser. De var også optaget af at vandmiljø og rent vand er vigtigt.

Der blev også talt meget om plastik i havene, så der blev lavet et ’minihav’ (et badebassin), som blev fyldt forskelligt plastik i og så skulle de besøgende lave deres eget net til at fange plastikken med.

Planter

Omkring planter, så var spejderne både optaget af hvordan man kan bruge naturen til forskellige ting og hvordan vi også kan genbruge materialer. Det blev til, at vi ud af dåser lavede holdere, der kunne indeholde en vatrondel og på den så karse. Noget som de besøgende let kunne lave og få med hjem. Spejderne var især optaget af, at vi kunne lave vores egen body scrub af simple hverdagsingredienser (se linket til højre for opskrifter).

Fisk og brød

De øvrige aktiviteter omkring at rense og steget fisk og bage brød er aktiviteter spejderne kendte godt i forvejen og her var det mest at få de besøgende til at prøve at tilberede mad over bål.

Tid
90 – 120 min
Deltagere
100
20

Flere aktiviteter

Menu