Aktivitet

GPS videoløb

Foto: Johny Kristensen

Formål:

Forståelse af GPS, brug af kompas og kort

Forudsætninger:

Dette er en overordnet idé og kan bruges på et grønt center som udgangspunkt. Men kan udvide til at omfatte en gruppe så deres spejdere eller ledere kan lave et GPS/videoløb nær deres hytte. Det vil kræve, at der laves en vejledning og der er en systemadministrator på hjemmesiden, der arbejder sammen med spejderne, der laver løbet.

Forberedelser:

Det kræver, at man har en hjemmeside hvor man kan lave en unik adgangskode til hver side og der kan oploades film på siden der kan afspilles på spejdernes smartphones. Hjemmesiden bør oprettes i korpsregi. Alternativt kan gratissoftwaren WordPress (i den version der installeres på egen server) anvendes, da den kan password-beskytte enkelte sider.

Metode:

Deltagerne skal vha. en smartphone med internet og en GPS-sender (findes i mange nyere smartpones) finde og løse opgaver. Opgaverne er film der er optaget på det pågældende sted hvor GPS koordinaterne er. Koderne spejderne finder,ved at løse opgaverne refererer til undersider på en bestemt hjemmeside oprettet til formålet. Man skal have koden for at få adgang til den pågældende side.

Beskrivelse:

Spejderne starter med, at kigge på hjemmesiden, hvor de skal se en introduktionsvideo med regler, især hvor vigtigt det er at efterlade posterne som man fandt dem, og hvad der skal medbringes på løbet og hvor den første post er. Den findes med et gps koordinat Ude på koordinatet er der en kode. Koden indtastes på hjemmesiden. Koden låser en side op hvorpå der er en video. Videoen er filmet på stedet. Videoen beskriver en opgave, som skal løses. Ting fra stedet skal inddrages i løsningen. Løsningen er en ny kode som skal indtastes på hjemmesiden. Koden giver GPS koordinater til næste post. Man kan også ligge kompasretninger ind mellem posterne eller simpelthen en video hvor man løber fra den post hvor man står, til den ny post. Videoerne kan laves som små sjove historier.

Lavet af
Udfordrende aktiviteter – Spejder
Deltagere
3

Flere aktiviteter

Menu