Aktivitet

Genopstandelse og genanvendelse

Genopstandelse og genanvendelse

Jesus’ opstandelse betyder, at vores synder bliver tilgivet os. Gud vil således ikke længere hæfte sig ved de dårlige og dumme ting, som vi har gjort.
I påsken bliver vi mindet om, hvordan Guds tålmodighed med os er uendelig, og at han altid vil tilgive os vores synder. Påsken er en oplagt anledning til at viske tavlen ren og starte på en frisk for at gøre tingene på en bedre måde – da vores tidligere fejltagelser er tilgivet af Gud.

Når vi genanvender ting, som vi tidligere har brugt, kan vi undgå ressourcespild. Som gode mennesker har vi ansvaret for vores klode og ved at tænke på genanvendelse og bæredygdygtighed, tager vi ansvar for at ting, der produceres, kan bruges til flere formål.

Spejderne skal derfor genanvende ting, og lade det opstå på ny. Følg linket, og få inspiration til alt fra gaver til pynt.

Beskrivelse

Målet med denne aktivitet er at gøre spejderne opmærksomme på, hvor mange ting vi har, som vi ikke bruger. Overforbrug belaster miljøet, når tingene skal produceres, men også når vi skaffer os af med dem igen.

Hvis vi skal lære spejderne at passe bedre på miljøet, kan vi gøre det ved at forklare dem, hvordan ting kan genanvendes – for eksempel . på genbrugspladser.

Dog kan vi også lære dem, at de selv kan lade ting genopstå i ny form.

Hjemmesiden pinterest.com kan bruges til inspiration. Søg blot på de materialer har har tilgængelige og ord som: “recycle” eller “gift”

Tid
60 – 120 min
Deltagere
2
10

Flere aktiviteter

Menu