Aktivitet

Gå på æg

Foto: Johny Kristensen

Formål:

Forståelse af vægt.

Forudsætninger:

At man har 2 store bakker hele æg.

Forberedelser:

At man minimum har indkøbt 2 store bakker æg. Helst mellemstore eller store æg. Et fladt underlag der er nemt at rengøre, og sæbevand til efterfølgende at vaske fødderne med da der kan være salmonella på æggenes overflade.

Metode:

Stil æggebakkerne på et fladt underlag, der er nemt at rengøre. Undersøg æggene for revner og ujævnheder. Skift revnede æg ud med hele æg. Æggene skal vendes med den spidse ende opad. Eksperimentet udføres uden sko og strømper. Personen der skal stille sig op på æggene støtter sig til en anden person og træder med flad fod op med den ene fod på den ene æggebakke. Kropsvægten skal fordeles lige på så mange æg som muligt. Derefter trædes der langsomt op på æggebakken. Derefter trædes der op på den anden æggebakke. Der kan stilles flere æggebakker i forlængelse af hinanden. bakkerne skal stilles tæt, så der ikke skal tages lange skridt.

Forsøget kan lykkes på grund af æggets form. Æg virker skrøbelige. Men den ovale formen på æggene giver dem en enorm styrke, især hvis de anbringes med spidsen op. Hvis man tager et æg i hånden og presser det på henholdsvis på toppen og bunden, så går det ikke i stykker.

Lavet af
Udfordrende aktiviteter – Spejder
Deltagere
3

Flere aktiviteter

Menu