Aktivitet

Det Store Batteriprojekt 2014 – Quiz

I 2013 og 2014 Kunne man hos KFUM-spejderne i Danmark deltage i DEN STORE BATTERIKAMPAGNE. Som del af kampagen kunne spejderne tage et specialmærke, som rummede en masse spændende aktiviteter.

Quiz

Sikkerhed:

Brug aldrig strøm fra stikkontakter til eksperimenterne – dette er yderst farligt. Følg i stedet vejledningen. Det anbefales generelt, at der er en voksen leder tilstede under eksperimenterne. Afisolering af ledninger: I elkassen findes der en tynd, isoleret ledning. I flere af eksperimenterne skal du afisolere en ledning. Ledningen afisoleres for at kunne sætte krokodillenæb på ledningen. Du afisolerer en ledning, ved at klippe ca. 2 cm af den plastic der er uden om ledningen. Pas på, at du ikke klipper ledningen over. Dioder: En diode er en lille pære, der kan lyse svagt, når den får strøm. For at dioden kan lyse sættes diodens korte ben til batteriets minuspol (-) og diodens lange ben til pluspolen (+). Vær opmærksom på, at en lysdiode kun kan tåle en meget lav spænding. Sæt derfor ikke en lysdiode direkte på et batteri, da den kan gå i stykker.

Vejledning:

Bestem dig for hvilken slag quiz du vil lave. Eksemplet her er en morse-quiz.

Lav quiz-spørgsmål på papiret, og klip dem ud i små firkanter. Eksemplet her er fem bogstaver, og samme fem bogstaver i morse.

Lav huller parvis ned langs midten af låget (se billede i PDF). Lav i alt 5 rækker huller.

Sæt kuvertlukker-clipsene ned gennem hullerne, sådan at splitterne peger ud på undersiden af låget. Spred derefter splitterne på hver clips, så de sidder fast.

Lim sedlerne med bogstaver fast i tilfældig rækkefølge på forsiden af låget ud for den første kolonne af clips.

Lim sedlerne med morse fast i tilfældig rækkefølge på forsiden af låget ud for den anden kolonne af clips.

På bagsiden af låget skal clipsene forbindes med ledninger. Find de to sedler på forsiden, som passer sammen.

Forbind med en ledning de clips, som sidder ud for disse to sedler. Forbind batteri og fatning, som vist på billederne.

Du kan nu lade dine patruljekammerater prøve quizzen. De skal sætte de to løse krokodillenæb ned på de clips, som sidder ud for de sedler, som de mener passer sammen. Hvis pæren lyser, har de svaret korrekt.

Refleksioner:

Hvordan kan man gøre spillet sværere?

Hvordan kan man ellers lave quizzen?

På www.spejderaktiviteter.dk kan du finde mange af de spændende aktiviteter fra DEN STORE BATTERIKAMPAGNE. Du kan også downloade kampagnematerialet som pdf fra både 2013 og 2014. God fornøjelse.

Lavet af
Christian Bloch Hansen
Tid
30 – 60 min
Deltagere
2

Flere aktiviteter

Menu