Aktivitet

Batteriprojekt 2015 – Rollespil

Rollespil – Hvad er i orden?

Formål

Spejderne skal her forholde sig til større dilemmaer end dem, der blot finder sted i deres hverdag. Samtidig skal de forsøge at argumentere for en sag, uagtet om de er enige eller uenige.

Forberedelse

Bed spejderne om at medbringe pc eller smartphone. Der skal helst benyttes internet, så hvis nogle spejdere eller ledere har høj datagrænse på deres smartphone, så kan der oprettes et hotspot, som kan bruges til at få adgang til internettet fra pc.

Print pdf-filen. Man kan finde den i højre side under ENERGITYPE ROLLESPIL

Beskrivelse

Spejderne skal i patruljen forholde sig til forskellige etiske dilemmaer. På den printede pdf-fil kan I læse om forskellige dilemmaer og forskellige mulige standpunkter. Det kan gøres på forskellige måder alt efter, hvor mange spejdere der er. En måde er, at alle går sammen i grupper på fire. Hver gruppe får et specifik dilemma. Gruppen deles nu i to, hvor hver halvdel har hver sin holdning til dilemmaet. De får nu for eksempel 15 minutter til at finde så meget viden om emnet som muligt. Derefter skal de have en debat i gang foran ledere og de resterende seniorer. Til slut stemmer man på en af de to holdninger.

Efter første hold kan næste hold komme på banen og have deres debat.

Tid
60 – 120 min
Deltagere
6
50
Udviklingsområder
Åndeligt
Socialt

Flere aktiviteter

Menu