Foto: Johny Kristensen
03-08-2015
Lav rollespil omkring dilemmaer med bæredygtigt energi

Rollespil - Hvad er i orden?

Formål

Spejderne skal her forholde sig til større dilemmaer end dem, der blot finder sted i deres hverdag. Samtidig skal de forsøge at argumentere for en sag, uagtet om de er enige eller uenige.

 

Forberedelse

Bed spejderne om at medbringe pc eller smartphone. Der skal helst benyttes internet, så hvis nogle spejdere eller ledere har høj datagrænse på deres smartphone, så kan der oprettes et hotspot, som kan bruges til at få adgang til internettet fra pc.

 

Print pdf-filen. Man kan finde den i højre side under ENERGITYPE ROLLESPIL

 

Beskrivelse

Spejderne skal i patruljen forholde sig til forskellige etiske dilemmaer. På den printede pdf-fil kan I læse om forskellige dilemmaer og forskellige mulige standpunkter. Det kan gøres på forskellige måder alt efter, hvor mange spejdere der er. En måde er, at alle går sammen i grupper på fire. Hver gruppe får et specifik dilemma. Gruppen deles nu i to, hvor hver halvdel har hver sin holdning til dilemmaet. De får nu for eksempel 15 minutter til at finde så meget viden om emnet som muligt. Derefter skal de have en debat i gang foran ledere og de resterende seniorer. Til slut stemmer man på en af de to holdninger.

Efter første hold kan næste hold komme på banen og have deres debat.

 

{kf:sysCategory(header: '{v:l(key: \'categoryTag\')}', field: 'tx_kfumsitepackage_activity_tag', recordUid: record.uid, table: 'pages', linkPageUid: settings.activity.searchUid, linkCatParamName: 'tx_solr[filter][tag]', catPrefixTitle: '', cssClass: 'activityCategory', linkCatType: '')}
{kf:sysCategory(header: '{v:l(key: \'categoryDuration\')}', field: 'tx_kfumsitepackage_activity_duration', recordUid: record.uid, table: 'pages', linkPageUid: settings.activity.searchUid, linkCatParamName: 'tx_solr[filter][]', cssClass: 'activityCategory', linkCatType: 'duration')}

Enheder

Deltagere

Min. 6

Max. 50

Kompetencezoner

Energitype rollespil
pdf imageDownload