Et bævermøde om Bævers ven Muldvarp, hvor børnene lærer om muldvarpen, laver deres egen muldvarp, finder regnorm, laver lys i mørket, ser som muldvarp og pakker regnorm ind.

1. Lær Muldvarp at kende

En kort historie om muldvarp.

Hvad spiser en muldvarp?

Kort med forskellige dyr. Bæverne skal finde ud af, hvilke dyr der er fjender i virkeligheden, og hvilke dyr, der er venner i bæverdammen.

2. Lav en muldvarp

Vi laver muldvarp i skumgummi. 

3. Find regnormen

Der skal gemmes en ting i kælderen. Bæverne skal derefter ned og finde ”regnormen” to og to.

En lille opgave til at forhindre ventetid ved muldvarpfremstilling. 

4. Lys i mørke

Vi støber stearinlys til næste gang. Gamle lys skal bankes i stykker og fyldes i toiletruller.

5. Dårligt syn (Find din citron)

Muldvarpen ser ikke så godt, så derfor bruger den føle-, lytte- og smagssanserne. Vi skal først føle på en citron, selvfølgelig med bind for øjne og i mørke. Lær den godt at kende. Vi tager bindet af, og nu skal I finde jeres egen citron.

6. Regnorm i indpakning

Vi smager på pølsehorn. Hvis tiden tillader det, skal bæverne selv pakke ”regnormen” ind.

Om Muldvarp:

Muldvarp er Bævers gode legekammerat.

Han bor i et virvar af gange under jorden, som han flittigt graver og arbejder i det meste af tiden. Muldvarp ser ikke så meget, fordi han næsten er blind, men han har en god føle- og lugtesans, så han kommer alligevel let omkring.

Muldvarp er lidt genert og følsom, men ved en masse, som han ikke altid får fortalt. Bæver synes, at han er så nuttet og blød.

Muldvarp er god til at finde vej.

{kf:sysCategory(header: '{v:l(key: \'categoryTag\')}', field: 'tx_kfumsitepackage_activity_tag', recordUid: record.uid, table: 'pages', linkPageUid: settings.activity.searchUid, linkCatParamName: 'tx_solr[filter][tag]', catPrefixTitle: '', cssClass: 'activityCategory', linkCatType: '')}
{kf:sysCategory(header: '{v:l(key: \'categoryDuration\')}', field: 'tx_kfumsitepackage_activity_duration', recordUid: record.uid, table: 'pages', linkPageUid: settings.activity.searchUid, linkCatParamName: 'tx_solr[filter][]', cssClass: 'activityCategory', linkCatType: 'duration')}

Materialer

Post 1: Kort med dyr og foder Kort med dyr fra bæverdammen Post 2: Skumgummi Tuscher Sprit Forstøver Post 3: Lommelygte ”Regnorm” Post 4: Stearinlys Væge Toiletruller Pap Post 5: Citroner Post 6: Dej, Pølser

Enheder

Deltagere

Min. 3

Max. 40