Danish Scout Council (DSC) søger en sekretær til støtte for formandskabet

Har du interesse for det internationale spejderarbejde og har du lyst til at være en del af Danmarks engagement i den internationale spejderbevægelse? Så er du måske den nye sekretær hos Danish Scout Council (DSC).

Til Spejdernes Lejr 2017 synges til det sidste lejrbål, og det fører til at alle slutter en kæde, og synger den sidste sang hånd i hånd.
Foto: Christian Bloch Hansen

Hvad er Danish Scout Council?

World Association of Girl Guides and Girl Scouts (WAGGGS) og World Organization of the Scout Movement (WOSM) tillader kun én medlemsorganisation pr. land, hvilket er grunden til, at spejderkorpsene i Danmark er organiseret i to fællesråd. Det betyder også, at da Pigespejdernes Fællesråd Danmark (PFD)og DSC er de eneste anerkendte medlemmer af WAGGGS og WOSM, så har de til opgave at varetage danske spejderes interesser i international sammenhæng. DSC består af Det Danske Spejderkorps (DDS) (mandlige medlemmer), KFUM-Spejderne i Danmark (KFUM) og Danske Baptisters Spejderkorps (DBS) (mandlige medlemmer), Dansk Spejderkorps Sydslesvig, samt det Færøske fællesråd.

Aktiviteterne i DSC

Arbejdet i DSC handler om at varetage Danmarks interesser i WOSM samt bringe det internationale spejderarbejde tættere på Danmark. Meget af arbejdet handler om at koordinere politikker og strategier internt i DSC, samt i samarbejde med PFD. Dette skyldes, at vi samarbejder på tværs af fællesrådene, når det kommer til det fælles arbejde mellem WOSM og WAGGGS i Europa fx vedr. den europæiske spejderkonference, Roverway m.m.

Det er også DSC, der står bag Danmarks deltagelse i internationale lejre som World Scout Jamboree og World Scout Moot. Derfor går noget af arbejdet i DSC også på sparring med kontingenterne  til f.eks. World Scout Jamboree.

I DSC får du muligheden for at sidde tæt på processen, hvor vi sætter rammerne for de danske spejderes internationale arbejde og oplevelser. Du kommer til at være i kontakt med verdensspejderbevægelsen og de beslutningsprocesser, hvor Danmark sætter retning for vores fælles spejdervisioner.

Rollen som frivillig sekretær

Du behøver ikke kunne det hele, men kan du se dig selv i noget af det nedenstående, eller har du lysten til at lære det, så søg. Stillingen er ulønnet.

Du skal forvente at deltage i 4-5 fysiske DSC aftenmøder om året, samt en DSC-weekend. Der vil også være et online møde før og efter hvert DSC møde, typisk en-to timer om aftenen.

Som sekretær er din rolle at støtte op om formandskabet i forhold til:

  • Mødeplanlægning, – forberedelse og -opfølgning, herunder referatskrivning.
  • Budgetudarbejdelse, samt budgetopfølgning.
  • Håndtere struktur og dokumenter på vores fællesdrev.
  • Koordinere med den tilknyttede DSCs administration.

Hvis du ikke allerede har erfaring med internationalt spejderarbejde er rollen som sekretær et rigtig godt fundament for yderligere involvering.

Desuden får du:

  • Erfaring med internationalt spejderarbejde.
  • Kendskab til verdensorganisationerne.
  • Mulighed for at udvide dit spejdernetværk.
  • Mulighed for en gang imellem at deltage i internationale arrangementer, såsom konferencer.

Hvis du synes, at ovenstående lyder spændende og du kan se dig selv i rollen som sekretær for DSC, så send en motiveret ansøgning samt dit (spejder)-CV til Ole Busk Poulsen (olebusk@yahoo.dk) og Casper Sigersted (sigersted@gmail.com) senest den 25. juni.

,

Læs også

Menu