Lav arrangementer i naturen i september

I september 2023 afholdes flere mærkedage med fokus på at få danskere ud i naturen, og jeres spejdergruppe kan være med til at få det til at ske.

Foto: Christian Bundgaard/ SPEJDERNE

Naturens uge i uge 36

Hos KFUM-Spejderne er hver uge naturens uge – men det er det ikke for langt de fleste danskere. Det vil Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet lave om på, og derfor har de lavet mærkedagene “Naturens uge”, der i år afholdes i uge 36. Formålet med ugen er, at få børn og deres familier ud i naturen og give dem inspiration til at komme mere ud hele året. Jeres spejdergruppe kan være med til at få det til at ske ved at afholde aktiviteter, der inviterer lokalbefolkningen på naturoplevelser.

Lav arrangementer og skab synlighed

I år er temaet “Naturen under overfladen”, hvor der er særlig fokus på den blå natur i form af viden om naturen i vandet samt alt det, man kan lave ved og i vand. Man kan dog også have aktiviteter, der beskæftiger sig med den skjulte natur “under overfladen”, fx under barken på et træ, under jordoverfladen og lignende. “Naturens uge” er en god anledning til at vise spejderaktiviteter frem, komme i kontakt med potentielle nye medlemmer og styrke jeres lokale netværk. Hvis I tilmelder en aktivitet, får I hjælp til invitationer, PR, presse og synlighed. Tilmelding af aktiviteter åbner til maj. Læs mere på projektets hjemmeside.

Nat i naturen 2.-3. september

Ifølge en undersøgelse foretaget af YouGov for Friluftsrådet har 68 procent af danske børn mellem 2 og 15 år aldrig sovet udenfor, 41 procent har ikke set stjernehimlen, og hver tredje har aldrig været med til at lave et bål. For at ændre det, er Friluftsrådet, Danmarks Naturfredningsforening, DDS, Ungdomsringen og Naturstyrelsen gået sammen om projektet “Nat i naturen”, og jeres spejdergruppe kan hjælpe til ved at lave arrangementer i mørket. Arrangementet kan være stort eller småt, vare hele natten eller blot et par timer om aftenen, handle om bål, overnatning, en gåtur, mørkelege eller noget femte. Det kan være jeres gruppe vil afholde en lækker bålaften med masser af mad, et spændende natløb eller en hyggelig nat under stjernerne. 

Tilmelding

Alle arrangementer i forbindelse med Nat i Naturen skal oprettes på projektets hjemmeside, hvorefter de kan ses af potentielle deltagere. Det er muligt at oprette arrangementer fra ca. maj måned. Hvis I tilmelder en aktivitet, får I hjælp til PR, presse og synlighed.

Læs mere om projekterne

Du finder flere informationer om Naturens uge her, og mere om Nat i naturen her.

Læs også

Menu