Spørgeundersøgelse om frafald

Vil du hjælpe os med at få de unge spejdere i tale – og dermed gøre spejder endnu sjovere?

Foto: Lasse Mørch

Hvorfor stopper nogle børn til spejder, og hvad skal der til for at fastholde dem i fællesskabet?

Det er de to overordnede spørgsmål, som vi håber at børnene selv kan være med til at give os svaret på i en stor spørgeundersøgelse, som KFUM-Spejderne gennemfører i samarbejde med Center for Ungdomsstudier (CUR). Spørgeskemaet er testet hos udvalgte distrikter, men nu vil vi gerne give alle grupper mulighed for at bidrage.

Vi vil gerne høre fra de 9 til 14-årige

Vi håber derfor at du, som møder de unge spejdere, vil hjælpe os med at blive klogere på børnenes motivation ved at dele nedenstående spørgeskema i spejdergruppen. Spørgeskemaet er til spejdere i alderen 9-14 år. På baggrund af spørgeskemaet og efterfølgende interviews udvikles forslag til indsatser, der skal være med til at højne børnenes motivation for at fortsætte med at gå til spejder.

Omfang og deadline

Spørgeskemaet tager 4-8 minutter at udfylde og kan gøres i forbindelse med et spejdermøde eller hjemme sammen med forældre. Spørgeskemaet er anonymt. Spørgeskemaet bedes udfyldt senest 29/3 2023.

Spørgsmål

Har I spørgsmål er I velkomne til at kontakte udviklingskonsulent hos KFUM-Spejderne Marie Snedker på telefon 22 22 94 27 eller mail marie.snedker@kfumspejderne.dk

Tak for hjælpen!

Spørgeskema nuværende spejdere

Spørgeskema tidligere spejdere

Baggrund for undersøgelsen

En del børn vælger spejder fra, når de går i mellemtrinnet. Det vil vi gerne ændre på og vi har derfor valgt at igangsætte et projekt i samarbejde med Center for Ungdomsstudier (CUR), som skal øge børn på mellemtrinnets motivation for at fortsætte med at gå til spejder. En del af projektet er derfor at blive klogere på, hvad der egentlig motiverer børn i mellemtrinnet til at gå til spejder. Hvad synes de er sjovt? Og hvad er måske mindre vigtigt for dem?

,

Læs også

Menu