Er Hele Danmarks Familieklub en konkurrent til familiespejderne?

Som projektmedarbejder i Hele Danmarks Familieklub møder jeg nogle gange en bekymring for, om projektet vil udgøre en konkurrent til de eksisterende familiespejderenheder.

Foto: Lisbeth Birkelund Simonsen

Som projektmedarbejder i Hele Danmarks Familieklub møder jeg nogle gange en bekymring for, om projektet vil udgøre en konkurrent til de eksisterende familiespejderenheder.
I Kaløvig afholder de Hele Danmarks Familieklub sideløbende med familiespejder hver tredje onsdag. Jeg har taget en snak med den frivillige leder i Familieklubben, Steffen Klemmensen, om hvorfor Hele Danmarks Familieklub snarere skal ses som en ressource for spejdergruppen end en konkurrent.

Steffen siger:

Hele Danmarks Familieklub giver nogle nye veje ind til spejdergruppen og en mulighed for at række ud over os selv. Familier, som ellers ikke havde fundet vejen ned til spejderhytten, tilmelder sig familieklubben og får en blød introduktion til spejderlivet.

Brobygningen ind i spejdergruppen lykkedes på bedste vis i Kaløvig, da flere af familierne begyndte at efterspørge det unikke fællesskab med en hyppigere kadence end hver tredje uge – og det er her det positive samspil med familiespejderenheden kommer til udtryk. Nogle familier kan direkte konverteres til familiespejdere, og i andre familier bliver kun børnene meldt ind i spejdergruppen som bævere eller ulve.

Jeg tror, at rigtig mange, måske alle børnefamilier, gerne vil de aktiviteter og det fællesskab, der er til spejder, men stærke fællesskaber kan også have en tendens til at lukke sig om sig selv. Hvis vi er gode til at række ud over os selv og familieklubben kan være en blød vej ind i spejdergruppen, så er det jo fantastisk!, siger Steffen Klemmensen

Alle spejdergrupper kan deltage i Hele Danmarks Familieklub og understøtte strategien om at række ud og rykke verden med vilje.

Læs mere her eller kontakt projektmedarbejder Julie Spindler på juliejensenspindler@kfumspejderne.dk eller tlf.: 2055 1183.

Læs også

Menu