Medlemstallet i KFUM-Spejderne er steget fra 2015 til 2016. Foto: Thomas Bang
18-05-2017
Vi fortsætter med at blive flere medlemmer og flere grupper hos KFUM-Spejderne.

Årets medlemsopgørelse er i hus, og vi oplever igen i år en stigning i medlemstallet. Det samlede tal er 28.317 medlemmer, heraf er 20.593 børn og unge. Det giver en stigning på tre procent i forhold til sidste år.

Vi er også blevet flere grupper. I 2016 er vi oppe på 496 bl.a. med to helt nye grupper; Sydhavnen Spejdergruppe i Hafnia Distrikt med familiespejdere og ulveenheder samt Lyshøj Gruppe i Skamling Distrikt med flere bæverenheder.

Peter Stubkjær Andersen fra Hovedbestyrelsens formandskab, siger om resultatet:

”Det er rigtig positivt, at vi fortsætter med at blive flere. Flere spejdere afspejler det gode spejderarbejde, der udleves i de lokale grupper og centre, ligesom det er glædeligt at vide, at endnu flere børn og unge bruger vores tilbud og benytter muligheden for at være spejder”, siger medformanden og fortsætter:

”Det er også en fornøjelse at dykke længere ned i tallene og se f.eks., at mange grupper har vendt nedgang fra året før til fremgang, og også at medlemstallet er steget for 25 af de 35 distrikter. Flere af dem oplever fremgang på både 15 og næsten 20 procent, f.eks. i Lyngens Distrikt. Bag hvert tal er der jo en god historie, vi sagtens kan lære fra.”

Peter Stubkjær nævner bl.a. Snejberg Gruppe, også i Lyngens Distrikt, der har den højeste stigning i medlemstal. Hvis du ikke allerede har læst historien, der kan være en del af forklaringen på det flotte tal, kan du finde den her:

Den dag 79 børn mødte op til første spejdermøde

Nyt system og ny definition

Vi har også fået nyt medlemssystem, Medlemsservice, som betyder, at vi nu kan opgøre antallet af medlemmer i enkelte enheder og ikke længere skal samle dem som inaktive. Vi opgør derudover også medlemmerne, så det svarer til den måde, vi søger tipstilskud på. Med det nye system betyder det bl.a., at vi kan tælle medlemmer, der har betalt kontingent i mindst tre sammenhængende måneder i løbet af 2016 eller var medlem ved udgangen af året.

Denne beregningsmodel gør, at vi nu kan bedre kan sammenligne tallene på tværs af korps og organisationer, ligesom det er tal, som særligt kommunerne efterspørger ved indberetninger osv.

God data = god økonomi

Korrekt registrering af medlemmerne i systemet har stor betydning, både for de enkelte gruppers økonomi og korpset generelt, og målet er at vi i 2017 fortsætter med at blive skarpere til at dokumentere, f.eks. at opdatere aktive-inaktive medlemmer, knytte enheder til klassifikation (familiespejder, bæver, ulve osv.) 

En stor tak skal lyde til kassererne, gruppeledere og medlemsansvarlige for det store arbejde med at opdatere og vedligeholde data i systemet og få afsluttet medlemsindberetningen. 

Tal og fakta


Hent Medlemsopgørelsen 2016 (pdf)

Gå til Tal og Fakta for at hente medlemsopgørelser, årsregnskaber og landsmøderapporter fra forrige år.