KFUM-Spejder Marcus Vattlet fra Ellebæk gruppe i Holstebro var på besøg med Spejderhjælpen i Rwanda i marts 2017.
07-09-2017
Spejderhjælpen samarbejder med Danske Handicaporganisationer om et projekt, der skal støtte børn med handicap i Rwanda. Pengene fra Spejderhjælpsugen går igen i år til at sikre, at børnene kan få adgang til skolesystemet.

Fra den 18.-24. september vil spejdere over hele landet gå ture med hunde, ordne haver, vaske op, arrangere markeder og gennemføre vandreture, alt sammen som en del af Spejderhjælpsugen. De indtjente penge vil gå til at forbedre forholdene på skolerne i Rwanda for børn med handicap. 

Man kan gøre rigtigt meget for de penge, der kommer ind. Med de indtjente penge af spejderne vil seks udvalgte skoler i Rwanda blive forbedret, så flere børn med handicap kommer i skole. Flere lærere vil få en uddannelse, og flere børn med handicap får undervisning. Skolerne bliver indrettet, så elever f.eks. i en kørestol kan komme ind i klasselokalet og på toilettet.

Hvorfor skal vi hjælpe?

I Rwanda - såvel som i Danmark – er der behov for, at lærere og skolekammerater forstår, at også børn med handicap har behov for at lege, være sammen med kammerater og deltage i f.eks. sportsaktiviteter. Det er en holdningsændring, vi ser i de skoler, som spejderne støtter. 

I dag går 90 % af alle børn i verden i skole, men det gælder desværre ikke børn med handicap. Derfor er det nød¬vendigt at gøre en særlig indsats. Spejderhjælpen og Danske Handicaporganisationer (DH) samarbejder om projekt ”Uddannelse for alle” med det konkrete mål at få flere børn med handicap i Rwanda i skole.

Du kan her læse mere om projektet "Uddannelse for alle"

Hvad er Spejderhjælpen?

 

Spejderhjælpen er en fond, hvis formål er at støtte projekter til fordel for nødlidende, syge og vanskeligt stillede børn både i Danmark, herunder Grønland, og uden for landets grænser. Spejderhjælpen består af Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne i Danmark, De Grønne Pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig med tilsammen godt 60.000 medlemmer.

Du kan læse mere på www.spejderhjaelpen.dk

 

Spejderhjaelpen.png

Hvad er Danske Handicaporganisationer (DH)

DH er en paraplyorganisation for 33 handicaporganisationer, der tilsammen har mere end 330.000 medlemmer og dækker alle typer handicap.

Du kan læse mere om Danske Handicaporganisationer på www.handicap.dk