18-07-2017
I uge 30 rykker KFUM-Spejderne ind på Kær Vestermark ved Sønderborg og mødes til Spejdernes Lejr for at sætte spor i os selv, hinanden og verden. Læs mere om lejren og følg med her.

KFUM-Spejderne tjekker ind på Spejdernes Lejr

Rygsække bliver pakket med sovepose, spejderuniform og høje forventninger, når flere tusinde KFUM-Spejdere i uge 30 tjekker ind på Danmarks største spejder, Spejdernes Lejr 2017 i Sønderborg.

40.000 spejdere har meldt deres ankomst og kigger forbi fra alle dele af Danmark og resten af verden. Sammen skal spejderne sætte spor i sig selv, hinanden og verden.

Naturområdet forvandlet til spejderlejr

Lejren foregår i dagene 22. til 30. juli. Det er Sønderborg Kommune, som lægger område til. Spejderne flytter ind på Kær Vestermark nord for Sønderborg ud til Als Sund. Området er gammelt militærområde, men er i dag et stort, åbent naturområde.

Allerede længe før den første spejder var tilmeldt, har Sønderborg Kommune og spejdere gjort klar til den store lejr. Flere kilometer kabler er blevet lagt i jorden, mens der er blevet lavet partnerskabsaftaler med store danske virksomheder.

Og spejderne vil også sætte spor på området, når de igen forlader Sønderborg. Flere 100 timer frivillige timer er blevet brugt på at bygge lejrens vartegn, en stor støvle. Støvlen bliver stående efter lejren, hvor den skal fungere som madpakkehus, toilet og udkigstårn.

Planlæg et besøg på Spejdernes Lejr

I løbet af ugen skal spejderne bo i telte, lave mad over bål og selvfølgelig på et hav af aktiviteter i og omkring Sønderborg. Programmet for spejderne strækker sig over hele ugen og spænder fra spejderløb ved Dybbøl Mølle til cykelhike.

Hvis man er nysgerrig på aktiviteterne, har lejren samlet de 10 aktiviteter, man ikke må misse på Spejdernes Lejr.

Når spejderne har brug for en pause fra aktiviteter og bålmad, kan de tage en pause i lejrens butikker og caféer eller nyde en af de mange koncerter. Her bliver der lejrstemning nok til mange spejderlejre.

Gæster er også velkommen til at besøge lejren. Lejren er åben for alle, og det er gratis at komme ind på området. Fra Sønderborg kører der i dagtimerne gratis shuttlebusser til lejren. Kommer du i bil, kan du for 100 kroner parkere ved lejren.

Vil man handle i lejrens butikker, kiosker og caféer, skal man være opmærksom på, at man på lejrområdet ikke kan betale med kontanter. Læs mere om kontantfri-lejr her.

På lejrens hjemmeside finder du en oversigt over de store events på lejren. Læs blandt mere om lejrens åbningslejrbål, hvor der udover spejdere også forventes mange gæster udefra. Du er også velkommen.

Vil du vide mere om Spejdernes Lejr?

Find flere informationer på Spejdernes Lejrs hjemmeside eller ring til lejrens callcenter, som har åbent døgnet rundt under lejren.

Du får fat i CallCenteret på telefon 8111 2017 eller mail info@sl2017.dk.